Kiknek ajánlott

IRODISTÁKNAK
NŐKNEK
FOGYÓKÚRÁZÓKNAK
SPORTOLÓKNAK
GYÓGYULNI VÁGYÓKNAK

Ez az étrend a test és az elme átprogramozásával jár. Ha néhány hétig követed, állítom, hogy éhséged jelentéktelenné válik napközben. Amikor pedig este eszel, pontosan tudni fogod, hogy mit és mennyit egyél. Előfordulhat, hogy a tested jelzi, hogy tekintélyes mennyiségre van szüksége – semmi gond, hallgass rá. Nappal valószínűleg kedved támad rágcsálni majd valamit. Ez is rendjén van, feltéve, hogy a harapnivalód friss zöldség, gyümölcs, és ha szükséges egy kis fehérje, de semmiképp sem szénhidrát, úgy mint kenyér vagy gabona.

Ez nem egy háromhetes program vagy egy „hogyan legyünk vékonyak a nyárra” terv. Ez egy életstílus. Napközbeni éhségrohamaid minden bizonnyal elenyésznek majd, ahogyan haladsz előre. Mindeközben azon kapod magad, hogy szálkásodsz és izmosodsz. Gondolkodásod tisztább és koncentráltabb lesz. Röviden, harcossá válsz.

Irodisták

Az emberek többsége legalább háromszor, de akár hatszor is eszik egy nap. Legtöbbjük, sajnálatos módon, nincsen megelégedve ezekkel a kis étkezésekkel. A nem megfelelően irányított hormonális és neurotranszmitter, ingerületátvivő folyamatok következtében a napközbeni evés lagymataggá és kimerültté teszi az embert. Ezzel ellentétben, a harcosok étrendjében a hormonjaidat saját hasznodra fordíthatod. Magyarán, ahelyett, hogy a hormonok a az étrended ellenében működnek, az étrended a hormonjaiddal együttműködve fognak hatni. Meglehet, hogy elsőre nehéz elfogadni, de a harcosok étrendje elképesztő szabadságot ad. Ahogy a természetes ösztöneid „beindulnak”, csak egy nagy étkezést akarsz majd naponta, és azt is este. Teljes mértékben élvezni fogod, és azt is, hogy annyit ehetsz, amennyi csak beléd fér, és ez még nagyobb elégedettséggel tölt el.

Nők

A „makacs zsír” rengeteg embernek okoz fejfájást manapság. Akik szenvednek ettől, tudják, hogy szinte lehetetlen megszabadulni tőle. És tudják, még hogyha sikerül is diétával és mozgással leadni egy kis zsírt, az nem a „makacsból” ment le. Ezért nevezik makacs zsírnak. Általában a has és a mell tájékán marad meg, és a férfiak puhánynak tűnnek tőle. A nőket leginkább a csípőn, a fenéken és a combokon érinti. Meg kell értenünk, hogy mi is valójában a makacs zsír, melyek keletkezésének az okai, hogyan kerüljük el, és ha már megvan, miért olyan nehéz elégetni. De a legfontosabb, hogy miképp szabaduljunk meg tőle. A hetedik fejezetben elmagyarázom, hogy mit tegyünk ellene. Ez is része a harcosok étrendjének.

Fogyókúrázók


A Harcosok étrendjének lényege, hogy naponta egyszer étkezel, lehetőleg este, kalória- és tápanyag-korlátozás nélkül. Igen, ez ellentmondani látszik a jelenlegi elméletnek és a modern kori józan észnek, viszont a tudomány mögötte áll. Az éhgyomorral edzés támogatja a szimpatikus idegrendszert, és hatékonyabban segíti elő a zsírégetést, mintha ettünk volna előtte. Ez az étrend lehetővé teszi, hogy a nap folyamán zsírégető hormonok járják át a testedet.

Sportolók

Bizonyos típusú fehérjék éhgyomorra történő bevitele emelheti a tesztoszteron és a növekedési hormon szintjét. Ez teli gyomorral elképzelhetetlen. Az ellenzők azt mondhatják, hogy a szervezetnek nagy glikogénraktárakra van szüksége a sportteljesítményekhez. Ez így is lehet, viszont a harcosok étrendje arra edzi a szervezetet, hogy kiterjessze a glikogénraktárakat, ezáltal az állóképesség és a kitartás nem jelent problémát. Mások azzal érvelhetnek, hogy az ilyen típusú étrend előidézheti a katabolikus kortizolhormon termelését, ami negatív hatással lehet az izomnövekedésre és a zsírlerakódásra. Általában ez így igaz, csakhogy ebben az étrendben szó nincs a vízböjtről. A megfelelő tápanyagok alulevési fázisban történő bevitelével kivédhető a kortizolhatás.

Gyógyulni vágyók

Minden alkalommal, amikor a harcosok étrendjének szabályai szerint aluleszel, a szervezetednek megvan a lehetősége, hogy gyógyuljon. Az alulevés (irányított böjtölés) két fő vonalon indítja be a gyógyulást: elsősorban több energiád lesz, hiszen nem emésztésre használódik el, másodsorban e fázisban egy méregtelenítési folyamat megy végbe, amely része a gyógyulásnak és az egészség megőrzésének. Aztán amikor eszel, beteljesedik a jutalmazási folyamat, ez szabadságérzetet és elégedettséget ad. Ha azonban többször eszel a nap folyamán, nem adsz esélyt a szervezetednek, hogy végigvigye a méregtelenítés-gyógyulás és a nélkülözés-kielégülés folyamatát.

Kutatók szerint bázikus környezetben a rákos sejtek elpusztulnak. Elméletileg böjtölés általa helyes kémhatás beállításával elősegítjük a beteg sejtek és tumorok elpusztítását, amelyek savas környezetben gyarapodnak. Kutatások sora bizonyítja a zöldségek, a gyümölcsök, valamint a fűszer- és gyógynövények rákmegelőző és méregtelenítő hatását. A böjtölés akár a „hulladékégetés” szinonimája is lehetne.