Sajtóvisszhang

Fogyás éjszakai habzsolással?, TV2 – Super Mokka, 2013.01.18.

Mára az elhízást akár világjárványnak is tekinthetjük. Ha ilyen ütemben hízik el a föld lakossága, 2050-re az elhízottak száma elérheti a 2,5 milliárdot. A Mokkában Jilly Dávid, életmód-tanácsadó és Dr. Halmy László, obezitológus egy elképesztő diétás módszerről beszélt, ami ellent mond szinte az összes eddig ismert gyakorlatnak, és állítólag mégis működik.

Éjszakai evés a karcsúság receptje?, TV2 – Mokka, 2012.08.02.

“Számos elmélet van arra, hogyan kéne ennünk a fogyás és a jó közérzet érdekében. A statisztikák azonban azt bizonyítják, hogy a fogyásban vagy az egészség megtartásában hosszú távon a jelenlegi módszerek zöme megbukik. Hogy miért? Mert képtelenség őket beépíteni a mindennapok rutinjába.” Tovább a cikkhez
Fogyj a Harcosok Étrendjével!, cosmopolitan.hu, 2011.08.02.

“A Harcosok étrendje egyszerű és praktikus könyv. Ha elolvastad és megértetted a célokat és az alapelveket, azonnal elkezdheted az étrendet. Józan ész ide vagy oda, a napi egyszeri, esti, nagy étkezésre alapuló étrendet világszerte követik sikerrel fogyni vágyók, nők, szellemi munkát végző irodisták, sportolók és betegek.” Tovább a cikkhez
Álomgyors fogyás: Íme, a legtutibb fogyókúrás könyvek!, Wellness Cafe, 2011.05.30.

“Sokan kezdtek bele a harcosok étrendjébe itthon is, hiszen az RKC oktatók és a közösség tagjai körében népszerű volt már korábban is, és akik szeretik azok nagyon szeretik, akik pedig nem kedvelik – nos azok a legképtelenebb étkezési módszernek tartják, amit csak ember kitalálhatott.” Tovább a teljes kritikához
Lakatos Péter, RKC Hungary, 2011.05.30.

“Our ancestors consumed food much less frequently and often had to subsist on one large meal per day, and thus from an evolutionary perspective, human beings were adapted to intermittent feeding rather than to grazing.”

“Elődeink lényegesen ritkábban ettek és gyakran egy nagy étkezéssel kellett, hogy beérjék, Evolúciós szempontból tehát az ember az időszakos evéshez alkalmazkodott, nem pedig a legeléshez.”
Mattson, M.P., PhD, Lancet 2005; 365:1978-80

„I refuse to graze all day, I have better things to do. I choose the Warrior Diet.”
- Pavel Tsatsouline, author of Power to the People! and Enter The Kettlebell

„Nem vagyok hajlandó egész nap legelni, jobb dolgom is van. Én a Harcosok étrendjét választom!”
Pavel Tsatsouline, az Erőt a népnek és a Kezdd el a kettlebellt! szerzője

Dr. Mark Mattson, a Johns Hopkins Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora és kollégái a Országos Öregedéskutató Intézet (National Institute on Aging – a ford.) több tanulmányban (2003) kimutatták, hogy idôszakos böjtölésnek alávetett egereknél (egy nap böjtölés, másnap a napi kalóriabevitel kétszeresének megfelelô túlevés) jelentôs eredmények, pozitív hatások jelentkeztek. Többek között megnövekedett az élettartam, visszafordult a cukorbetegség kialakulása, és lelassult az öregedéshez kapcsolódó mentális hanyatlás. A kutatók azt feltételezték, hogy a böjtölés-túlevés ciklusa hasonló módon hat az agyra, mint a fizikai megterhelés az izmokra.
Dr. Mark Mattson, Idegtudományok Professzora, Johns Hopkins Egyetem

“Women everywhere are raving about the super-effective “warrior” diet–eating lightly during the day, feasting after dark and losing weight at record speeds.”

“Nők áradoznak mindenhol a szuperhatékony “harcosok étrendjéről” – könnyű étkezés napközben, lakoma sötétedés után és fogyás rekord gyorsasággal.”
Woman’s World, November, 2002

“Nothing tugs at your purse strings like the promise of a fat-burning miracle, but let’s face it: the weight-loss industry is $35 billion fat, and sometimes it seems that the only thing getting thinner is our wallets. Well, we’ve had it. We’ve spent the entire year searching, researching, tasting and testing so you don’t have to waste precious time or money. We’re so convinced that we’ve found 2002′s 25 best (the fastest, easiest, cheapest and most effective) get-fit solutions, that we are awarding them a prize…FIRST’S first annual Slimmys for weight-loss excellence. When it comes to diets, we weed the godsends from the gimmicks and give you the very best every issue. But our pick for best of the best? The Slimmy goes to…The Warrior Diet.”

“Semmi másért nem vagyunk oly hajlandók összébb húzni a nadrágszíjat, mint egy zsírégető csodáért. De lássuk be: a fogyókúraipar 35 milliárd dollar kövér, és gyakran olybá tűnik, hogy csak a pénztárcánk lesz karcsúbb. Hát elegünk lett! Egész álló évben kerestünk, kutattunk, kóstoltunk és kipróbáltunk, hogy pénzt és időt spóroljunk neked. Olyannyira biztosak vagyunk abban, hogy rátaláltunk 2002 25 legjobb (leggyorsabb, legkönnyebb, legolcsóbb és leghatékonyabb) légy-fitt módszerére, hogy díjat hirdetünk… a FIRST {magazin} első Karcsúság díját a fogyásban nyújtott kiválóságért. Ha étrendről van szó, kigyomláljuk a gazt és csak a legjobbat ajánljuk neked. Na, de vajon melyik is a legjobbak legjobbika? A Karcsúság díjat nyeri a… Harcosok Étrendje.”
First For Women Magazine, December, 2002

“I think of myself as a modern-day warrior; businessman, family man and competitive athlete. In the 2 years that I have been following The Warrior Diet, I have enjoyed the predators’ advantage of freedom from the necessity of frequent feedings. I also benefit from the competitive edge of being a fat burning machine. My 12-yearold son, who is also a competitive athlete, has naturally gravitated towards The Warrior Diet. He is growing up lean, strong and healthy, unlike many of his peers, many of whom, even in this land of plenty, are overweight and frequently sick. Thank you, Ori, for writing The Warrior Diet.”

“Modernkori harcosként látom magam: üzletember, családapa és hivatásos sportoló vagyok. Két éve követem a Harcosok étrendjét és ezidő alatt megadatott nekem a ragadozók szabadsága, hogy nincs szükségem arra, hogy állandóan egyek. A versenyzésben is igazán jól jön, hogy egy zsírégető gépezet lettem. A tizenkétéves fiam, aki szintén versenyzik, önkéntelenül is a Harcosok étrendjéhez vonzódik. Szálkás, erős és egészséges, társaival ellentétben, akik közül sokan túlsúlyosak és gyakran betegek. Köszönöm Ori, hogy megírtad a Harcosok étrendjét.”
Stephen Maxwell, 2x-es brazil jiu-jitsu világbajnok, a Maxercise Sports/Fitness Training Center és a Relson Gracie Jiu-Jitsu Academy East társtulajdonosa

“In my quest for a lean, muscular body, I have seen practically every diet and suffered through most of them. It is also my business to help others with their fat loss programs. I am supremely skeptical of any eating plan or “diet” book that can’t tell me how and why it works in simple language. Ori Hofmekler’s The Warrior Diet does just this, with a logical, readable approach that provides grounding for his claims and never asks the reader to take a leap of faith. The Warrior Diet can be a very valuable weapon in the personal arsenal of any woman.”

“A szálkás és izmos testért folytatott küzdelmemben gyakorlatilag minden diétával talákoztam, a legtöbbet pedig végig is szenvedtem. Egyben a feladatom is, hogy segítsek másoknak a fogyókúrájukkal. Kifejezetten szkeptikus vagyok minden étrenddel vagy “diétás” könyvvel szemben, amely képtelen egyszerűen elmagyarázni, hogy hogyan és miért működik. Ori Hofmekler Harcosok étrendje viszont pont ezt teszi: logikus, olvasmányos, állításait megalapozza és sosem kér arra, hogy csak úgy higgy neki. A Harcosok étrendje egy rendkívül értékes fegyver lehet minden nő eszköztárában.
DC Maxwell, 2x-es női brazil jiu-jitsu világbajnok, a Maxercise Sports/Fitness Training Center és a Relson Gracie Jiu-Jitsu Academy East társtulajdonosa